Mijn WordPress website is gehackt, wat nu?!

WordPress website gehackt

Wij scannen jouw WordPress website gratis op de oorzaak van de hack; Wij kunnen jouw WordPress website al binnen 24 uur weer schoon en online hebben; Door middel van ons onderhoud- & hostingpakket zorgen wij dat je website schoon blijft; Je kunt bij ons terecht voor design, development, hosting, onderhoud, online marketing en optimalisatie!

Altijd eerst voorkomen dat het erger wordt

Je komt er achter dat je WordPress website gehackt is: een melding van je hostingpartij, een veiligheidswaarschuwing in Google, of zelfs gewoon een zichtbaar gehackte website waarbij heel je homepage is overgenomen en aangepast door de hackers. Een hack laat niet alleen jezelf, maar ook je bezoekers schrikken. En zeker dat laatste is erg vervelend.

Het is belangrijk om niet in paniek te raken als je WordPress website gehackt is. De hack is vrijwel nooit een persoonlijke aanval. Het is waarschijnlijker dat er in de loop der tijd een beveiligingslek in je website is geslopen en dat deze nu is gevonden door software die de hele dag niks anders doet dan zoeken naar dit soort beveiligingslekken.

 

Goed om te weten:

Wij inventariseren altijd eerst kosteloos de ernst van de WordPress hack. Hiervoor hebben we de volgende gegevens van je nodig;

  • FTP inloggegevens;
  • WordPress inloggegevens met beheerdersrechten.

Als de analyse voltooid dan sturen we die naar je toe. Als we de website vervolgens kunnen maken dan komen we direct met een voorstel om de website schoon te maken.

 

Vragen? Bel mij!

De oplossing 

Bij Stuurlui hebben we veel ervaring met WordPress hacks. We hebben in de loop der jaren vele varianten gezien en opgeschoond. Het opschonen van een hack is vrijwel altijd mogelijk. Als we in de bestanden en code van je website duiken kunnen we zien welke bestanden geïnfecteerd zijn en kunnen we dit herstellen. Slechts in een uitzonderlijk geval zien we dat de hack zo hardnekkig is dat dit niet meer lukt.

Als je WordPress website gehackt is, kunnen wij op werkdagen binnen 24 uur een gratis en vrijblijvende analyse maken van het probleem. We kijken hoe erg de website is geïnfecteerd, of de oorzaak hiervan te achterhalen is en wat een goede oplossing zou zijn. Om de analyse te maken hebben we de volgende gegevens nodig:

  • De inloggegevens van de FTP server;
  • De inloggegevens van WordPress;
  • De inloggegevens van je hostingomgeving.*

*Vanzelfsprekend gaan we strikt vertrouwelijk om met inloggegevens. We delen deze nooit met derden en gebruiken deze alleen voor de afgesproken werkzaamheden.

Hoe nu verder?

Nadat we de analyse hebben gemaakt, nemen we contact met je op. We geven je de resultaten van onze analyse en bespreken met je wat wij voor je kunnen doen om de situatie op te lossen. Vaak kunnen we tussen de 4 en 12 uur werk je website weer helemaal schoon en werkend in de lucht hebben. We zorgen dan ook gelijk dat je van eventuele blacklists wordt afgehaald zodat bijvoorbeeld ook Google weet dat je website schoon is.

Voorkomen dat het nog een keer gebeurt

Als we de website enkel herstellen naar het punt van voor de hack is de kans groot dat je nog een keer gehackt wordt. Er zat immers een beveiligingslek in de oude website. Daarom is het belangrijk om meer te doen dan alleen opschonen. Bij Stuurlui kunnen we het onderhoud van je WordPress website voor je uitvoeren. Hiervoor beveiligen we je website, updaten we de plugins, thema’s en WordPress zelf, maken we back-ups en heb je een helpdesk voor je WordPress vragen. Zo kan je website nooit zomaar meer gehackt worden. Wil je meer over ons onderhoud weten? Klik dan hier.

Wat onze klanten over ons zeggen:

5/5 sterren
Merxis ecommerce
07/2015

“De samenwerking met de heren van Stuurlui is ons tot nu toe zeer goed bevallen! Service en persoonlijk contact staat hoog in het vaandel bij …

Lees meer...
5/5 sterren
Roei- en Zeilvereniging 'Gouda'
04/2016

“Nadat onze wordpress site gehacked was moesten we met grote spoed op zoek naar een oplossing. We kwamen bij Stuurlui terecht en zijn vanaf dag …

Lees meer...
5/5 sterren
PUUR Schoonheid & Ontspanning
10/2015

“Super goede samenwerking en vooral korte lijntjes, snel schakelen! Super trots op onze schitterende overzichtelijke website!”

Lees meer...
5/5 sterren
May-Design
09/2016

“Stuurlui is een zeer prettig bureau om mee samen te werken, ze reageren snel en vriendelijk op je verzoeken en denken met je mee. De …

Lees meer...
Bekijk alle reviews

Dit is onze werkwijze


Persoonlijk contact


Inventarisatie

Offerte

Uitvoer


Dit is altijd onze werkwijze, voor grote websites, maar ook voor kleine aanpassingen. Persoonlijk contact, een offerte gebaseerd op jouw specifieke situatie en daarna pas de uitvoer. Zo weet je met wie je zaken doet, krijg je eerlijke en transparante prijzen en heb je nooit onverwachte kosten.

Stel ons een vraag:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuurlui in 2017:

  • 12084 WordPress updates uitgevoerd
  • 282 WordPress websites verhuisd
  • 105 Actieve online marketing campagnes
  • 229 Websites in onderhoud
Top