Een WordPress website verhuizen

Een WordPress website verhuizen

Wij regelen de verhuizing van A tot Z; We koppelen de nieuwe e-mail adressen voor je; We gaan zorgvuldig te werk waardoor je minimale, of zelfs geen, downtime hebt; Je kunt bij ons terecht voor ontwerp, bouw, hosting, onderhoud, online marketing en optimalisatie!

Het verhuizen van een WordPress website naar een nieuwe hostingpartij

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je WordPress website of webshop wilt verhuizen naar een andere hostingpartij. Ben je ontevreden over je huidige hostingpartij omdat je website bijvoorbeeld vaak niet online is en je zo klanten misloopt? Of ben je gewoon toe aan meer professionele hosting? Wij werken samen met de meest betrouwbare, professionele en veilige hostingpartijen op de Nederlandse markt.

Dit betekent voor jou dat je website zelden storingen zal hebben, dat je een onbeperkt aantal e-mailadressen aan kunt maken en dat er altijd genoeg opslagruimte is om de website precies zo in te vullen als jij dat wilt.

Goed om te weten:

Om de verhuizing van je domeinnaam/website zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we de volgende gegevens nodig:

  • FTP login
  • WordPress login
  • Hosting (Direct Admin, Plesk, C-panel, etc.) login

Vragen? Bel mij!

Domeinnaam registratie

De eerste stap in de verhuizing is dat wij jouw domeinnaam registreren bij onze hostingpartij. De meeste domeinnamen zijn maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand. We registreren de domeinnaam op jouw naam zodat je altijd zelf de eigenaar bent. Wij zijn slechts administratief en technisch contactpersoon. Houd er rekening mee dat niet alle domeinnamen even snel verhuisd kunnen worden. Zo duurt het verhuizen van een .com domeinnaam vanwege internationale regelgeving bijvoorbeeld vaak 5 dagen. 

Verhuiscode

Deze code is het bewijs voor de hostingpartij/registrar dat jij (als eigenaar van de domeinnaam) toestemming geeft voor de verhuizing. Zo’n verhuiscode (ook wel ‘token’ of 'EPP code' genoemd) kun je opvragen bij het bedrijf waar je domeinnaam momenteel geregistreerd staat. Het is belangrijk dat je je domeinnaam niet zomaar opzegt bij je huidige hostingpartij. Je vraagt alleen de verhuiscode op, het opzeggen gaat na de verhuizing automatisch. Als je je domeinnaam gelijk opzegt loop je het risico dat deze in quarantaine komt en de verhuizing extra tijd en/of geld kost.

 WordPress installatie verhuizen

Als het niet alleen om een domeinnaam maar ook om een website gaat wordt ook je WordPress installatie verhuisd. Het is belangrijk om dit op een professionele en veilige manier te doen. Je wilt immers niet dat er in het proces van verhuizen iets verloren gaat. Ook wil je geen of minimale downtime. Wij verhuizen je website altijd voordat we de verhuiscode van je domeinnaam invoeren. Zo zorgen we voor een soepele overgang van de oude naar de nieuwe servers waar de bezoeker minimale hinder van ondervindt.

E-mail adressen aanmaken en koppelen

Wat we ook doen voordat we de verhuiscode invoeren is het in kaart brengen van de e-mailadressen die gekoppeld zijn aan de domeinnaam. Welke e-mailadressen zijn er actief en in welke e-mail clients (Gmail, Outlook, Apple mail, etc) worden deze uitgelezen? We maken de e-mailadressen aan binnen de nieuwe hosting omgeving en helpen je om je bestaande mails over te zetten en nieuwe accounts aan te maken in je e-mail client. Klinkt ingewikkeld? Met onze hulp valt dat alles mee. We hebben veel ervaring met verhuizingen en hebben handleidingen voor je klaar liggen om je te helpen.

De verhuiscode invoeren

Als alles klaar staat kunnen we de verhuiscode invoeren. We spreken met jou af welk moment hier het beste voor is en we spreken een zogenaamde content-stop af tijdens (en even voor) de daadwerkelijke verhuizing. Dit houdt in dat er tijdelijk niet meer aan de website gewerkt kan worden. Zo voorkomen we dat er wijzigingen verloren gaan. Als de verhuizing succesvol is afgerond controleren we of alles goed is gegaan en je website en e-mail naar behoren werken. Tot slot brengen we je op de hoogte van de succesvolle verhuizing.

Case North Sails

Internationaal zeilsportmerk North Sails schakelde Stuurlui in om een intranet te bouwen met een online educatieplatform. Op het systeem kunnen medewerkers inloggen, nieuwe collecties bekijken, interne nieuwsberichten lezen en productkennis opdoen.

Wat onze klanten over ons zeggen:

4/5 sterren
Holland Utrecht
02/2015

“Snelle service voor een mooie responsive website.”

Lees meer...
4/5 sterren
10/2017

“De samenwerking ging voortreffelijk: snel schakelen, mooie producten afleveren en goede communicatie. Wij zijn blij met Stuurlui.”

Lees meer...
5/5 sterren
Lieke Verhagen
10/2015

“Stuurlui heeft mij geholpen met het ontwerpen en bouwen van mijn website. Dit hebben ze ontzettend goed gedaan, waarbij een fijne samenwerking bestond. Ze zijn …

Lees meer...
5/5 sterren
Trimbos-instituut
09/2016

“Stuurlui heeft voor ons, het Trimbos-instituut, een website gemaakt. Wij zochten naar een bureau, dat onze wensen kon vertalen en daarbij ook een eigen inbreng …

Lees meer...
Bekijk alle reviews

Dit is onze werkwijze


Persoonlijk contact


Inventarisatie

Offerte

Uitvoer


Dit is altijd onze werkwijze, voor grote websites, maar ook voor kleine aanpassingen. Persoonlijk contact, een offerte gebaseerd op jouw specifieke situatie en daarna pas de uitvoer. Zo weet je met wie je zaken doet, krijg je eerlijke en transparante prijzen en heb je nooit onverwachte kosten.

Stel ons een vraag:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuurlui in 2017:

  • 12084 WordPress updates uitgevoerd
  • 282 WordPress websites verhuisd
  • 105 Actieve online marketing campagnes
  • 229 Websites in onderhoud
Top