Trimbos

Toegankelijke website gebouwd volgens ‘Drempelvrij’ principe

Stuurlui kreeg de opdracht om een drempelvrij platform te bouwen waarop rokers die willen stoppen terecht kunnen.

Bouw, Design, Hosting, Onderhoud, Optimalisatie

Toegankelijke website gebouwd volgens drempelvrij principe

Op 20 mei lanceerde staatssecretaris van Rijn van het Ministerie van VWS de website ikstopnu.nl en de Stoplijn. De URL van deze toegankelijke website wordt vermeld op alle nieuwe verpakkingen van tabakswaren. Stuurlui kreeg de opdracht om een drempelvrij platform te bouwen waarop rokers die willen stoppen terecht kunnen.

Kiezen voor een WordPress website

Het Trimbos-instituut koos bij deze campagne voor de eerste keer voor een WordPress website. “Wij wilden graag de zekerheid dat de website binnen de deadline in de lucht zou zijn, getest en wel. Het gebruiksvriendelijke karakter van WordPress sprak mij vooral aan. Het heeft een eenvoudige back-end en is het meest gebruikte CMS ter wereld. Dat trok ons over de streep”, vertelt coördinator Stoppen-met-roken van het Trimbos-instituut.

Drempelvrije toegankelijke website

Het Ministerie van VWS had als eis dat de website drempelvrij gebouwd moest worden. Dit houdt onder meer in dat hij ook geschikt is voor mensen met een auditieve of visuele handicap. De toegankelijke website heeft bijvoorbeeld geen kleurcontrasten die kleurenblinden niet kunnen waarnemen en er is speciale code toegevoegd zodat content voorgelezen wordt aan blinden en slechtzienden.

“Stuurlui heeft naast deskundigheid ook een sterk netwerk waarbij ze de juiste contacten in kunnen schakelen. Ze stelden direct een externe expert op het gebied van drempelvrij ontwerpen aan die hun werk steeds toetste. Dat werkt enorm geruststellend en dit totaalpakket maakt de dienstverlening erg aantrekkelijk.”

Monique Croes, coördinator Stoppen-met-roken van het Trimbos-instituut

Gericht op de gebruiker

Monique: “In eerste instantie wilden we op de site een filmpje plaatsen van een huisarts die uitlegt waarom het ook na twintig jaar roken nog zin heeft om te stoppen. Stuurlui merkte terecht op dat dit wellicht niet volledig aansloot bij de behoeften van de gebruiker en gezamenlijk bedachten we om ex-rokers aan het woord te laten over hun ervaringen. Ik ben er heel blij mee dat het ons op die manier is gelukt om er geen betuttelend verhaal van te maken.”

Alles binnen budget

De hele planning van dit project werd binnen de afgesproken deadline gehaald. Monique: “Stuurlui kwam direct met een helder verhaal en beantwoordde al onze vragen. Dat gaf vertrouwen en die goede indruk bleek terecht. Het hele project is geslaagd, zonder onverwachte verrassingen en binnen het afgesproken budget. Daarnaast is duidelijk welke mogelijkheden voor doorontwikkeling er zijn. Het was hard werken, maar we hebben ook enorm veel plezier gehad.”

“De slogan op de website is het resultaat van een intensieve samenwerking met Stuurlui en verschillende testgroepen. ‘Nu stoppen met roken’ veranderde zo in ‘Iedereen stopt op zijn eigen manier’. Een fantastische slagzin die veel keuzevrijheid laat en door rokers wordt gewaardeerd.”

Monique Croes, coördinator Stoppen-met-roken van het Trimbos-instituut

Actief meedenken

De website ikstopnu.nl ontstond uit een knap staaltje samenwerking. Monique: “Stuurlui bracht talloze ideeën in en wist de vraag achter onze vraag te ontdekken. Wij werden echt gehoord en gezien als opdrachtgever. Waar we zelf soms nog niet haarscherp voor ogen hadden hoe we het wilden, ondersteunden zij ons constant. Stuurlui wist onze wensen uitstekend te vervlechten in een solide toegankelijke website.”

Persoonlijke motivatie

Het online marketing bureau was betrokken bij zowel het ontwerp als de bouw van de website. Hans, founding partner bij Stuurlui: “Die vrijheid in combinatie met het pragmatische projectmanagement van Monique werkte erg goed. Wij hadden zelf veel affiniteit met het onderwerp en hadden er plezier in om mee te denken over het ontwerp. Één van ons is na oplevering zelfs gestopt met roken.”

Wij ontwerpen én bouwen graag een toegankelijke website voor je die voldoet aan alle regels van drempelvrij bouwen. Neem contact op!

Comments are closed.

Wat onze klanten over ons zeggen:

5/5 sterren
02/2017

“Stuurlui staat altijd voor ons klaar met goed advies, snelle service en vakkundig gebouwde Wordpress websites. Samenwerken gaat soepel, snel en plezierig. En, het is …

Lees meer...
5/5 sterren
De Baard
04/2016

“Na een aantal hosting partijen te hebben gehad werd het tijd voor een stabiele en snelle hosting die goed met Wordpress om kan gaan. Stuurlui …

Lees meer...
5/5 sterren
Glamouryourhair
04/2016

“Was op zoek naar stabiele en de snelste hosting voor Wordpress en kwam uit bij Stuurlui. Communicatie is snel en prettig met een jong team.”

Lees meer...
5/5 sterren
MAY Design
10/2016

“Stuurlui is een zeer prettig bureau om mee samen te werken, ze reageren snel en vriendelijk op je verzoeken en denken met je mee. De …

Lees meer...
Bekijk alle reviews

Dit is onze werkwijze


Persoonlijk contact


Inventarisatie

Offerte

Uitvoer


Dit is altijd onze werkwijze, voor grote websites, maar ook voor kleine aanpassingen. Persoonlijk contact, een offerte gebaseerd op jouw specifieke situatie en daarna pas de uitvoer. Zo weet je met wie je zaken doet, krijg je eerlijke en transparante prijzen en heb je nooit onverwachte kosten.

Stel ons een vraag:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuurlui in 2017:

  • 12084 WordPress updates uitgevoerd
  • 282 WordPress websites verhuisd
  • 105 Actieve online marketing campagnes
  • 229 Websites in onderhoud
Top