North Sails

Een online educatieplatform voor Zeilsportmerk North Sails

Op het systeem kunnen medewerkers inloggen, nieuwe collecties bekijken, interne nieuwsberichten lezen en productkennis opdoen.

Bouw, Design, Hosting, Onderhoud

Schakel Stuurlui in om een intranet te bouwen

Zeilsportmerk North Sails schakelde Stuurlui in om een intranet te bouwen met een online educatieplatform. Op het systeem kunnen medewerkers inloggen, nieuwe collecties bekijken, interne nieuwsberichten lezen en productkennis opdoen.

Vragen? Bel mij!

Iedereen op de hoogte

Voor een groot en internationaal bedrijf als North Sails is het een ingewikkelde taak om alle medewerkers op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen het bedrijf. Een meertalig intranet bouwen was hiervoor de ideale oplossing. Men hoeft maar in te loggen om het laatste nieuws te zien. Chantal Berkel, coördinator en trainer bij North Sails: “Onze managers kunnen er bovendien alle trainingen die zij geven met elkaar delen.”

Intranet bouwen

Chantal Berkel: “We zijn net begonnen met het openen van winkels in het buitenland. Het winkelpersoneel begint daar vanaf nul. We gebruiken het educatieplatform om onze merkbeleving te delen en de medewerkers kennis te laten maken met onze klantbenadering. Inmiddels loggen zo’n driehonderd werknemers regelmatig in op de portal.”

“De mannen van Stuurlui zijn ervaren en vlotte jongens die weten wat ze doen. Ze staan open voor nieuwe ideeën en denken actief mee. In plaats van kaders te stellen, laten we ze expres heel vrij. Als ze een oplossing voor een probleem bedenken, komen ze altijd met meerdere creatieve antwoorden. Ik raak steeds weer door hen geïnspireerd.”

Chantal Berkel, coördinator en trainer bij North Sails.

Toekomstplannen

De bouw van de portal gaat stapsgewijs. Dat is handig, omdat je zo kunt inspelen op wensen die tijdens het gebruik ontstaan. Stuurlui adviseert altijd om de portal eerst in gebruik te nemen om te kijken tegen welke problemen je aanloopt. Bij North Sails bedacht het hoofdkantoor bijvoorbeeld dat er een chat moest komen waarin floormanagers vragen aan elkaar konden stellen. Na gebruik van het het intranet bleek echter dat hier helemaal geen vraag naar was.

Content op maat

Als wij een intranet bouwen zijn er veel mogelijkheden. Voor North Sails maakten we een techniek waarbij ieder zijn eigen toegangsrechten heeft. Chantal: “Ieder heeft zijn eigen rol. De portal fungeert als overkoepelend platform waarop iedereen de informatie te zien krijgt die relevant is voor zijn eigen rol. Een franchiser heeft per slot van rekening andere wensen dan winkelpersoneel. Dat scheelt mij tijd, want ik hoef niet langer voor elke rol andere content te schrijven.”

“De samenwerking met Stuurlui verliep soepel en efficiënt. In het begin maakten we elke week een afspraak om de ontwikkeling te bekijken. Als ik feedback gaf, gingen ze daar direct mee aan de slag. Nu doen we meer over de mail. Dit verloopt minstens zo gemakkelijk. Stuurlui reageert direct op vragen en kan snel schakelen als ik nieuwe ideeën heb.”

Chantal Berkel, coördinator en trainer bij North Sails.

Uitstekende samenwerking

Om een goed product te leveren, dien je aandachtig naar elkaar te luisteren. Hans, mede-oprichter van Stuurlui: “Chantal had geen ervaring met online, maar wist de vraagstukken van gebruikers goed te vangen. Daar konden wij vervolgens mee vooruit.” Chantal: “Zo kwamen wij er op een gegeven moment achter dat er veel behoefte was aan content in de moedertaal van de werknemers. Daarom komt er nu een multisite. Het is fijn dat we zo flexibel kunnen werken.”

Zet Stuurlui in om jouw intranet te bouwen. Of er nu behoefte is aan een chatfunctie of een dynamische vraag-antwoordsectie waarin veelgestelde vragen automatisch gebundeld worden: wij maken het. Neem contact op!

Comments are closed.

Wat onze klanten over ons zeggen:

5/5 sterren
Touch of Liz
10/2014

“Jongens die snel en goed werken en bijsturen waar nodig. Echte Stuurlui!”

Lees meer...
5/5 sterren
hsvog
09/2016

“Voor een ondeskundige als ik leek het wel wat prijzig om problemen te herstellen, maar de nazorg was uitstekend toen de problemen wederom de kop …

Lees meer...
5/5 sterren
Nvec
07/2015

“Super samenwerking! Erg professioneel en fijne sfeer.”

Lees meer...
5/5 sterren
Eclips
03/2015

“De mannen van Stuurlui hebben me geholpen met de website en het drukwerk. Communicatie was helder. Deze jonge mannen zijn creatief en leveren goed werk. …

Lees meer...
Bekijk alle reviews

Dit is onze werkwijze


Persoonlijk contact


Inventarisatie

Offerte

Uitvoer


Dit is altijd onze werkwijze, voor grote websites, maar ook voor kleine aanpassingen. Persoonlijk contact, een offerte gebaseerd op jouw specifieke situatie en daarna pas de uitvoer. Zo weet je met wie je zaken doet, krijg je eerlijke en transparante prijzen en heb je nooit onverwachte kosten.

Stel ons een vraag:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuurlui in 2017:

  • 12084 WordPress updates uitgevoerd
  • 282 WordPress websites verhuisd
  • 105 Actieve online marketing campagnes
  • 229 Websites in onderhoud
Top